+38 050 442 93 76

Різновид таунхаусів

Купуючи і переїжджаючи в такий вид житла як таунхаус, ви додатково отримуєте можливість не шукати годинами паркувальне місце для своєї машини, а залишати її біля будинку, де для цього є спеціально призначене місце. Грати з дітьми на задньому дворику свого міні-будинку, вальяжно попивати каву, паралельно почитуючи книгу або влаштовуючи барбекю, як в американських фільмах.

Секції міні-будинків бувають із різним проектуванням. Ось основні типи будови таунхаусів:

  • Лайнхаус. Даний тип споруди будується в одну пряму або ламану лінію, кількістю до 10 штук. Наскрізні будинки прямокутної форми (найчастіше), кожен з яких має вихід у двір і вихід на вулицю. Перша секція лайнхаусу і та, що замикає, коштують дорожче через сусідів, що знаходяться лише з одного боку.
  • Дуплекс. Зовні це будинок великого розміру, в якому одна частина повністю віддзеркалює планування іншої. Призначений на двох господарів/дві сім’ї, має лінійне планування і два окремі входи для кожного – в будинок і на прибудинкову ділянку, що також розділена на кожного. За стінкою можуть жити як абсолютно чужі люди, так і ваші родичі, що є ідеальним варіантом для тих, хто хоче створити свою сім’ю, але не перебувати далеко від коренів. Через часткову приватність ціни на дуплекси вищі.
  • Твінхаус. Майже той же дуплекс, але з куди складнішою системою блокування обох будинків. Входи в будинки можуть бути на різних вулицях.
  • Квадрохаус або квадробокс. З італійської «квадро» перекладається як «чотири», відповідно це будинок на 4 сім’ї. Схожий на кубики, зібрані в один великий квадрат. Виконаний із дзеркальним плануванням, де всі чотири секції розташовуються по кутах будівлі, ближче до зовнішніх стін. За рахунок цього співмешканці майже не заважають одне одному. В даному типі житла часто зустрічаються мансарди і підвали.
  • Вілетта. Тип таунхаусу з італійськими обрисами. Її можна легко впізнати по барвистим аркам і мансардам, а також відкритим великим терасам, навісам і басейнам. Площею вілетта більше за розміри типового таунхаусу. У кращих традиціях покрівлю роблять із середземноморської черепиці, але по факту – відштовхуються від місця розташування. Даний тип таунхаусів зустрічається рідше, так як підходить більше для теплих і жарких районів.

Кожен з типів житла передбачає наявність гаражу або паркувального місця.

Таунхаус – це чудова можливість відчувати себе повноцінним господарем будинку, але не виконувати, при цьому, всю дрібну роботу від вивозу сміття до питань водопостачання, опалення тощо.